Amintiți-vă de următoarele 5 „Reguli de Aur” pentru scrierea academică:
1. Fiți selectiv și concentrat – Dacă scrieți un articol bazat pe teza de Masterat sau Doctorat, evitați să prezentați întreaga lucrare. În schimb, încercați să construiți un articol bazat pe cele mai interesante aspecte din lucrare. De exemplu, vă puteți concentra selectiv pe trei teme cheie. Amintiți-vă că întotdeauna puteți scrie alte articole!
2. Găsiți ceva interesant și încercați să captați interesul cititorului – Ce ar fi interesați să citească cei care citesc articole în această revistă? Scrieți pentru cititor ca și cum ați vorbi cu el. Veți sugera ceva care să ajute în practica psihoterapeutică? Este o problemă sau o dezbatere particulară la care cercetarea dvs. aduce contribuții? Conturați scopul articolului dvs.
3. Scrieți pentru publicul specific al revistei la care doriți să trimiteți articolul – Publicul determină atât nivelul, cât și tipul de conținut dorit. În ce privește revista noastră, suntem interesați de o orientare practică, iar undeva în articolul dvs. este important să discutați relevanța cercetării pentru psihoterapeuți. De asemenea, scrierea clară este un aspect de importanță majoră. Vizați lizibilitatea și evitați excesul de jargon și abrevieri/acronime.
4. Urmați cu exactitate instrucțiunile revistei din secțiunea ”Instrucțiuni pentru autori”. Dacă aveți nelămuriri, nu ezitați să contactați editorul pentru a discuta orice întrebare.
5. Lucrați la stilul articolului dvs. – Încercați să evitați un articol plictisitor, suprasaturat de jargon de specialitate și, în schimb, încercați să scrieți într-un mod mai animat. De exemplu, utilizarea metaforelor/imaginilor poate ajuta. De asemenea, poate fi de ajutor să consultați articolele pe care le-ați găsit interesante și ușor de citit, spre deosebire de cele plicticoase și monotone. Cum a reușit autorul să facă articolul să fie interesant? Și, amintiți-vă că întotdeauna ajută să aveți pe cineva care să editeze schița finală.